Kylare

Kylare för mekaniska axeltätningar:

Inom processindustrin har kylare för mekaniska axeltätningar en avgörande roll för att säkerställa att roterande utrustning fungerar smidigt och effektivt. Dessa komponenter är inte bara viktiga för att hålla temperaturen under kontroll utan också för att förlänga livslängden på axeltätningar. Nedan kommer vi att fördjupa oss i betydelsen av kylare för mekaniska axeltätningar och hur de bidrar till att optimera prestandan och minska slitage.

Varför är kylare viktiga?

Mekaniska axeltätningar är känsliga för höga temperaturer. Om temperaturen stiger för mycket kan det leda till utökat slitage och axeltätningen börjar att degraderas. Kylare spelar en avgörande roll i att hålla temperaturen inom säkra gränser, vilket förlänger livslängden på axeltätningen och minskar risken för oväntade haverier. Genom att effektivt reglera temperaturen kan kylare bidra till betydande besparingar. Detta är inte bara miljövänligt utan minskar också driftskostnaderna på lång sikt, vilket är särskilt viktigt för företag som är beroende av maskinparkens prestanda.

Olika typer av kylare

En vanlig typ av kylare är den luftkylda varianten. Dessa kylare använder omgivande luft för att kyla ned systemet, de är enkla att installera och underhålla. Vattenkylda kylare är mer effektiva och används oftast i mer krävande industriella applikationer. De använder vatten som kylvätska och är extremt effektiva när det gäller att reglera temperaturen.

Underhåll av kylare

För att säkerställa att kylare fungerar optimalt är det viktigt med regelbunden inspektion och underhåll. Detta inkluderar rengöring, kontroll av komponenter, övervakning av flöden och nivåer. Om det uppstår problem med temperaturregleringen i installationen är det viktigt att snabbt felsöka och åtgärda problemen med kylaren. Detta kan förhindra allvarliga skador på den mekaniska axeltätningen.
Kylare kan vara en oumbärlig komponent när det gäller att säkerställa att den mekaniska axeltätningen fungerar optimalt. Genom att kontrollera temperaturen och minimera slitage kan dessa enheter bidra till ökad effektivitet och minska risken för oförutsedda haverier.

Vilka typer av kylare erbjuder vi?

Vi erbjuder både luftkylare och vattenkylare.

Kylare Standard typ NX
Kylare API
Airfin Luftkyld värmeväxlare

Fördelar med axeltätningar och tillbehör från Flowsys!

När du är i behov av axeltätningar eller tillbehör bör du välja en leverantör som kan erbjuda ett gediget engagemang, hög kompetens och servicenivå. Vi på Flowsys vill påstå att vi har det! Skillnaden mellan en Okej och en riktigt bra leverantör kan visa sig avgörande. För en optimal och säker drift bör du välja Flowsys – vi brinner för din verksamhet!

Kontakta oss redan idag.

Våra produkter

Hos oss hittar du ett av världens mest kompletta program av mekaniska axeltätningar och lagerskydd. Här finns också utrustning och tillbehör för mekaniska axeltätningar, samt supportsystem.

Visa produktöversikt!

QRC - Servicecenter

På vårt servicecenter, QRC, servar och renoverar vi mekaniska axeltätningar av alla fabrikat och för all typ av roterande utrustning. Vi arbetar alltid för att möta industrins aktuella krav.

Läs mer om QRC!

Kunskapsutveckling

Våra utbildningsprogram är idag en av de mest centrala delarna i vår strävan mot ständig förbättring. Vi erbjuder utbildning och kurser för underhåll, driftsledning och driftpersonal som arbetar med mekaniska axeltätningar. Vi kan även ta fram skräddarsydda kurser.

Läs mer om kunskapsutveckling!

PSS - vårt partnerprogram

Pumps, Seals & Systems (PSS) är en pålitlig databas där du som avtalskund får tillgång till driftdata, driftshistorik och ritningsunderlag för installationer. Du kan enkelt ta fram tekniska underlag som ritningar, inspektionsrapporter från tidigare reparationer, eller instruktioner som hjälper dig att installera våra tätningar.

Läs mer om vårt partnerprogram

Bearing Gard Core

Bearing Gard Core - vårt nya lagerskydd från Flowserve.

Klicka på länken för att se filmen om Bearing Gard Core