Axeltätningar

Varför behövs axeltätningar?

Axeltätningar används i roterande utrustning för att ge en säker avtätning mellan den roterande axeln och det stationära huset. Beroende av typ av media, temperatur och tryck kan olika typer av tätningar krävas. Andra förhållanden såsom miljö och säkerhet påverkar också valet av tätning. Skulle fel typ av tätning väljas kan konsekvenserna bli stora.

Var används axeltätningar?

Inom processindustrin förekommer många olika typer av roterande maskiner såsom pumpar, turbiner, kompressorer, omrörare och reaktorer. Dessa kräver en säker och pålitlig tätning mellan axel och hus. Varierande driftförutsättningar kräver varierande tätningslösningar. Inom t.ex. Raffinaderi- och Petrokemiindustrin handlar det ofta om mycket höga temperaturer där produkterna kan självantända i kontakt med atmosfär.

Inom Kemiindustrin och Läkemedelsindustrin är miljöerna både korrosiva och giftiga. Oavsett typ av processindustri, är kraven idag generellt sett mycket höga när det gäller säkerhet, utsläppsnivåer och renhet.

Sammanfattningsvis måste axeltätningarna kunna hantera flera och ibland extremt komplexa förutsättningar med avseende på funktion och säkerhet. Vi på Flowsys hjälper dig gärna att ta fram den optimala tätningen för just dina behov. Våra axeltätningar svarar upp mot höga funktionskrav.

Vilka typer av axeltätningar erbjuder vi?

Vi erbjuder allt ifrån standardtätningar till kundanpassade lösningar.
Här är en liten översikt över våra axeltätningar: (Klicka här för att se samtliga produkter)

– Patrontätningar
– Pushertätningar
– Metallbälgtätningar
– Komponenttätningar
– Mixertätningar
– Slurrytätningar
– Gastätningar
– Kompressortätningar
– Tätningar för ångturbiner
– Lagerskydd

Fördelar med axeltätningar från Flowsys!

När du är i behov av axeltätningar bör du välja en leverantör som kan erbjuda ett gediget engagemang, hög kompetens och servicenivå. Vi på Flowsys vill påstå att vi har det! Skillnaden mellan en Okej och en riktigt bra leverantör av axeltätningar kan visa sig avgörande. För en optimal och säker drift bör du välja Flowsys – vi brinner för din verksamhet!

Kontakta oss redan idag.

Våra produkter

Hos oss hittar du ett av världens mest kompletta program av mekaniska axeltätningar och lagerskydd. Här finns också utrustning och tillbehör för mekaniska axeltätningar, samt supportsystem.

Visa produktöversikt!

QRC - Servicecenter

På vårt servicecenter, QRC, servar och renoverar vi mekaniska axeltätningar av alla fabrikat och för all typ av roterande utrustning. Vi arbetar alltid för att möta industrins aktuella krav.

Läs mer om QRC!

Kunskapsutveckling

Våra utbildningsprogram är idag en av de mest centrala delarna i vår strävan mot ständig förbättring. Vi erbjuder utbildning och kurser för underhåll, driftsledning och driftpersonal som arbetar med mekaniska axeltätningar. Vi kan även ta fram skräddarsydda kurser.

Läs mer om kunskapsutveckling!

PSS - vårt partnerprogram

Pumps, Seals & Systems (PSS) är en pålitlig databas där du som avtalskund får tillgång till driftdata, driftshistorik och ritningsunderlag för installationer. Du kan enkelt ta fram tekniska underlag som ritningar, inspektionsrapporter från tidigare reparationer, eller instruktioner som hjälper dig att installera våra tätningar.

Läs mer om vårt partnerprogram

Bearing Gard Core

Bearing Gard Core - vårt nya lagerskydd från Flowserve.

Klicka på länken för att se filmen om Bearing Gard Core